Školska akcija prikupljanja starog papira

Papir čini najveći dio otpada koji generiraju škole. Umjesto da završi na odlagalištu, Metis u suradnji sa školama prikuplja iskorišteni papir. U akcijama prikupljanja sudjeluju svi od prvašića do najstarijih učitelja. 
Tijekom školske godine 2018./2019. u 41 školi  PGŽ  prikupljeno je 230.718  kg starog papira.
 
„Eco Corner” je u zajedničkom nastojanju povećanja količine prikupljenog papira za reciklažu ujedinio tvrtku Metis i  NK Rijeka
Nagradu za  razred koji je prikupio najviše starog papira tijekom školske godine dobiva 2A RAZRED OSNOVNE ŠKOLE SRDOČI čiji su učenici prikupili ukupno 4860 kg, dok je cijela OŠ Srdoči tijekom školske godine prikupila ukupno  32870 kg.

 
„Metis d.d.“ pridaje važnost društvenim i lokalnim zajednicama te sudjeluje u brojnim društvenim i humanitarnim radovima i manifestacijama. Proaktivnim stavom u uočavanju potreba, širenju potpore i razvijanju partnerstva sa zajednicom, „Metis“ nastoji uskladiti svoje mogućnosti te uključivati čim više u svoj rad i lokalne zajednice. Posredstvom sponzorstva i donacija ulagano je, te će se i dalje ulagati, u vrijedne obrazovne i društveno korisne projekte kao što su školske akcije za prikupljanja papira.