Usuglašen sadržaj novog Kolektivnog ugovora METIS d.d., s primjenom od 1. siječnja 2021.

Kukuljanovo, 30. rujna 2020. – na inicijativu Uprave METIS d.d., na sjednici održanoj 28. rujna 2020. u sjedištu društva, pregovarački timovi METIS d.d. i Sindikata metalaca Hrvatske, Sindikalne podružnice METIS d.d. usuglasili su sadržaj novog Kolektivnog ugovora, za koji je utvrđeno da će stupiti na snagu 1. siječnja 2021. godine. Važeći Kolektivni ugovor potpisan je 1998. godine.

 

„I u ovim nadasve izazovnim vremenima, METIS d.d. je dokazao da je odgovoran poslodavac te smo se odlučili ne samo zadržati visoku razinu materijalnih i socijalnih prava naših zaposlenika, nego ih i unaprijediti. Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora, usporedno sa svim aktivnostima koje poduzimamo u situaciji izazvanoj Korona virusom, pokazujemo da je angažman naših zaposlenika ključna komponenta za daljnju uspješnost, stabilnost i održivost poslovanja METIS-a, na čiju smo tradiciju dužu od 70 godina izuzetno ponosni“, izjavila je Marija Stanić, predsjednica Uprave METIS-a.

 

Zaposlenicima METIS-a novim su Kolektivnim ugovorom i nadalje na slijedeće četiri godine zajamčena visoka materijalna prava, a s obzirom da je utvrđena primjena novog Kolektivnog ugovora od 1. siječnja slijedeće godine, sa predsjednikom Sindikata metalaca Hrvatske  – Industrijski sindikat (SMH – IS) Sinišom Kosićem i regionalnim povjerenikom Primorsko - Goranske regije Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH – IS) Damirom Bačinovićem dogovorena je prigodna isplata do kraja 2020. godine u iznosu od 1.500 kuna.

 

„Imati na strani poslodavca razumnog sugovornika, koji i u ovim teškim gospodarskim vremenima ne dvoji o važnosti zadovoljstva radnika, iznimno je zadovoljstvo. METIS je radnicima oduvijek bio poželjan poslodavac, a nama u Sindikatu metalaca Hrvatske (SMH), kvalitetan socijalni partner. Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora očekujemo u vrlo kratkome roku, budući da smo, nakon inicijative koju smo od METIS-a primili u vrijeme pandemije Korona virusa, već na prvoj sjednici pregovaračkih timova, organiziranoj sukladno epidemiološkim mjerama, usuglasili sva otvorena pitanja“, zaključio je Damir Bačinović, predstavnik Sindikata metalaca Hrvatske.

Za sve ostale informacije: uprava@metis.hr .

 

Marija Stanić, predsjednica Uprave METIS d.d.

 

Jasminka Kevrić, glavna sindikalna povjerenica sindikalne podružnice SMH-IS „METIS“ d.d. Rijeka

 

Na fotografiji lijevo:

Jasminka Kevrić, glavna sindikalna povjerenica sindikalne podružnice SMH-IS „METIS“ d.d. Rijeka

Iva Pripuz Špekuljuk, zakonska zastupnica većinskog dioničara društva METIS d.d.

Nedjeljko Diklić, zamjenik glavne sindikalne povjerenice sindikalne podružnice SMH-IS „METIS“ d.d. Rijeka

Marija Stanić, predsjednica Uprave METIS d.d.


Na fotografiji desno:

Damir Bačinović, regionalni povjerenik Primorsko - Goranske regije SMH-IS

Iva Pripuz Špekuljuk, zakonska zastupnica većinskog dioničara društva METIS d.d.

Siniša Kosić, predsjednik SMH-IS

Marija Stanić, predsjednica Uprave METIS d.d.