Donatorska večer METIS-a i Riječkog sportskog saveza

U srijedu, 4. prosinca 2019. godine u 19 sati, u prostorijama HNK „Rijeka“ na Rujevici održat će se donatorska aukcija slika i sportskih rekvizita u organizaciji tvrtke METIS d.d. i Riječkog sportskog saveza.

Tvrtka METIS blagdansku humanitarnu akciju organizira sedmu godinu zaredom, a ovog puta prikupljena će sredstva biti proslijeđena Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka te Centru za rehabilitaciju Fortica Kraljevica.

Na najavnoj konferenciji za medije predsjednik uprave METIS-a Jerry Pajić kazao je kako je aukcija nastala prije šest godina u želji da se oko blagdana sv. Nikole pomogne potrebitima, posebno djeci. „Svojim dosadašnjim aukcijama razveselili smo mnoge skrbnike koji su novac uložili ondje gdje im je najpotrebnije, a mi smo ponosni da možemo dati doprinos zajednici u kojoj živimo i pokazati socijalnu osjetljivost“, rekao je Pajić, dodavši kako je u dosadašnjih šest godina na donatorskim aukcijama prikupljeno više od 640 tisuća kuna, pri čemu su sredstva donirana desetku socijalnih ustanova koji djeluju u Rijeci i okolici.

Predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac navela je kako se savez ove godine uključuje kao suorganizator, pri čemu su nabavili sportske rekvizite od čijom će se prodajom prikupiti sredstva za donacije, što uključuje loptu i dres hrvatske reprezentacije sa potpisima svih igrača s utakmice koja je odigrana na Rujevici protiv Slovačke.

Na aukciji će biti izložene 33 slike i 16 sportskih rekvizita poznatih sportaša, a u donatorskoj će večeri sudjelovati brojni riječki olimpijci, kao i sportski gost iznenađenja. Organizatori su uputili pozive svim građanima da prisustvuju događaju te pomognu ovu humanitarnu akciju svojom donacijom.

Ravnateljica kraljevičkog Centra za rehabilitaciju Fortica Danijela Mihaljević i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka Harry Nikolić zahvalili su se organizatorima na odabiru njihovih ustanova. Mihaljević je navela kako će Centar Fortica, koji pomaže djeci s teškoćama u razvoju te odraslim osobama s invaliditetom, sredstva uložiti u adaptaciju kupaonice i sanitarnog čvora ustanove, dok je Nikolić kazao kako će druga po veličini dječja kirurgija u Hrvatskoj, koja godišnje napravi dvije tisuće operacija, u skoroj budućnosti nastojati dodatno olakšati i skratiti boravak djece u bolnici.