EKO DESANT NA CRES: METIS podržao veliku ekološku akciju čišćenja creskih plaža

Velika ekološka akcija čišćenja creskih plaža od plastike održana prošlog vikenda nadmašila je sva očekivanja. Prema otoku Cresu se zaputilo 50-tak volontera, a organizatori iz udruge Koga briga su morali odbijati zainteresirane s obzirom na ograničenu flotu barki i brodica na koju su mogli računati.

Krenulo se s opatijskog mula, a u Belom su 'eko armadu' dočekali domaćini iz udruge Koga briga koji su za okrijepu osigurali maneštru.

Čistilo se na potezu od uvale Smerdeća do plaža nakon Belog prema Meragu uključujući dio koji spada u ornitološki rezervat. Kakva nam je ekološka svijest uskoro su otkrili volonteri koji su vrlo brzo skupili veliku količinu otpada i smeća, od plastike, automobilskih guma do željeznih konstrukcija. Nakon što su napunili dvije baje, akcija je okončana na PRasowskom i Morski Vuk beach baru uz lovački gulaš i glazbenu kulicu Kantridersa i DJ Kasja.

Akciju su uz organizatora iz Koga briga podržali i brojni drugi - Grad Cres, TZ Grada Cresa, Županijska lučka uprava Cres, Udruga Volim Beli, PGŽ te tvrtke Dalmont i METIS koji su donirali majice, rukavice i vreće.